fbpx

Elämä risaiseksi Riemurahalla

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura esittää ensi syksynä Ray Cooneyn farssin Riemurahat. Näytelmän ensi-ilta on 21. syyskuuta 2024.

Näytelmän päähenkilöt Leila ja Henri ovat olleet yhdessä jo pitkään. Heidän elämänsä on alkanut tuntua melkoisen tylsältä, ja Henrin syntymäpäivänä ei ole luvassa mitään erityistä. Mutta kun Henri lopulta tulee kotiin, hänellä on mukanaan salkullinen rahaa. Kokonaista miljoona euroa suorina seteleinä!

Henrin äkkirikastuminen kääntää pariskunnan elämän täysin ylösalaisin. Leila ei ole tuntea miestään enää lainkaan, eikä heidän ystäväpariskuntakaan ole aivan varma, mitä tapahtuu. Henri aikoo paeta maasta saman tien, mutta mikään ei ole koskaan niin helppoa.

Näytelmän tuotantoa tukee alkuvaiheessa Järvilakeuden kansalaisopisto ja Takuusäätiö. Näytelmän ohjaa Eija-Irmeli Lahti.  Esityksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner.

– Työryhmään voi ilmoittautua jo nyt, kertoo Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio. Tässä tuotannossa tarvitaan monenlaista tekijää ja osaajaa. Kaikki ovat tervetulleita, Autio alleviivaa.

– On ilo palata takaisin Ylikylään ohjaamaan ja etenkin näin klassista farssia. Luotan, että työryhmään löytyy vanhojen tuttujen lisäksi myös uusia kasvoja.Tässä ei riitä, että käännetään lakkia toiselle korvalliselle, ohjaaja Eija-Irmeli Lahti naurahtaa.

Riemurahat on Ray Cooneyn klassinen farssi, joka on viihdyttänyt yleisöä jo vuosikymmenien ajan. Näytelmä on täynnä vauhdikkaita tilanteita, hätäisesti keksittyjä valheita ja yllättäviä juonenkäänteitä.

Haluatko olla mukana viihdyttämässä yleisöä?

Harrastajateatterissa kaikki ovat tervetulleita mukaan, kokemuksesta riippumatta. Jokainen apu on tärkeä. Näytelmän roolituksen tekee ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.