fbpx

Nuorisoseura on nuorten paikka

120-vuotias olisi normaalisti pahemman kerran yli-ikäinen seniori, mutta Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuralla ei tätä ongelmaa ole. Alkuvuoden aikana Kauhavan lukion opiskelijat ovat hyödyntäneet tiloja omiin tarpeisiinsa.

Kauhavan lukion abit viettivät nuorisoseuralla illan omalla porukallaan.

– Nuorten kanssa puhuessa on paljastunut, miten heihin suhtaudutaan penseästi eikä kaikki juhlapaikat edes mahdollista heille tilojen vuokraamista, kertoo Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio.

Kauhavan lukion opiskelijat ovat vuokranneet nuorisoseuran talon erityisesti penkkareiden ja vanhojen tanssien jälkeen.

– Nuoret ovat vuokranneet talon useita kertoja ja viettäneet siellä hauskoja iltoja yhdessä. He ovat myös pitäneet talosta hyvää huolta ja noudattaneet nuorisoseuran sääntöjä. Olemme todella iloisia, että nuoret ovat löytäneet meidät ja viihtyneet täällä. He ovat tuoneet taloon eloa ja iloa. He ovat myös osoittaneet, että he ovat vastuullisia ja kunnioittavat paikkaa, sanoo nuorisoseuran sihteeri Päivi Kumpula.

Erityisen kiitoksen ansaitsee se, että juhlien jälkeen nuoret ovat aina järjestäneet pöydät ja tuolit takaisin omille paikoilleen ja pesseet talon pinnat.

-Tämä kertoo siitä, miten vastuullisia nuoria Kauhavalla asuu. Monesti Facebookin puskaradio-ryhmiä lukemalla saa käsityksen, että kaikki nuoret ovat vain aiheuttamassa häiriötä, mutta meidän kokemus on täysin päinvastainen, Autio alleviivaa.

Kauhavan lukion vanhojen tanssien jatkot järjestettiin helmikuussa 2024 nuorisoseuralla.

@kauhavanlukiolaiset

Opiskelijoiden ylläpitämä virallinen Instagram-tili. Tervetuloa seuraamaan Kauhavan lukion vilinää opiskelijoiden näkökulmasta!

Kauhavan lukio on erikoistunut yrittäjyyteen, kansainvälisyyteen ja liikuntaan.