fbpx

Vuosikokous

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura ry:n virallinen vuosikokous järjestetään sunnuntaina 24.3.2024 klo 19.

Kahvitus alkaa klo 18.30. Samassa yhteydessä on ajankohtaiskatsaus Etelä-Pohjanmaan nuorisoseuran ja Suomen Nuorisoseurojen toimintaan. Katsauksen pitää seuran puheenjohtaja Joonas Autio, joka on myös Suomen Nuorisoseurojen varapuheenjohtaja.

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran hallitus tahtoo osaltaan edistää aitoa järjestödemokratiaa ja tarjoaa jäsenilleen materiaalin tutustuttavaksi etukäteen.

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran jäsenillä on kokouksissa läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus. Oikeus tarkistetaan jäsenrekisteristä. Ajattelemme ympäristöä ja seuran taloutta joten kokouksessa materiaalit jaetaan sähköisesti. Kokouksessa on myös muutama tuloste materiaaleista, mutta niitä ei välttämättä riitä kaikille. Halutessasi voit tulostaa materiaalit myös itse.

Esityslistan rakenne tulee Nuorisoseuran omista säännöistä. Käytämme vuosikokouksessa mallia, jossa yhdessä kokouksessa käsitellään mennyt vuosi ja sovitaan suuntaviivat alkaneelle vuodelle.

120 vuotta on pitkä aika: tuona aikana maamme ehti itsenäistyä, käydä sodat, nousta pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi, liittyä muiden länsimaiden joukkoon EU:n ja NATO:n kautta. Tekijät vaihtuvat, mutta Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura jatkaa. Tunnistamme ja tunnustamme, että emme yksin ole mitään, mutta yhdessä muiden toimijoiden kanssa olemme vahva vaikuttaja. Tämä työ jatkuu entistä selkeämpänä myös nuorisoseuran juhlavuotena!

Vuosi 2023 oli ennen kaikkea vaikuttamisen vuosi. Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran talo on ja pysyy Rintalanmäellä, mutta sen osaamista, verkostoja ja ymmärrystä arvostetaan paikallisesti ja valtakunnallisesti. Meidät nähdään yhteistyöhaluisena toimijana, jonka kanssa on luontevaa toteuttaa erilaisia projekteja.Vuonna 2023 valmistauduimme seuran juhlavuoteen. 120 vuotta toimintaa antaa aihetta juhlaan!

Voitollista vuotta seuraa aina vuosi, jolloin ei rahaa kerry niin paljoa kuin olisi pitänyt. Talon ylläpito vaatii suuren osan yhdistyksen taloudesta, mutta se on vain kuori. Sisältö syntyy tekijöistä!

Selkeytämme  kirjanpidossa talousarvion ja tilinpäätöksen vertailua siirtymällä käyttämään samaa tilikarttaa. Näin jäsenen näkökulmasta talouden seuraaminen on selkeämpää. Oman toiminnan tuotoilla on merkittävä rooli, mutta samalla tulee ymmärtää, että eri organisaatioiden avustukset mahdollistavat toiminnan kannattavan kasvattamisen. Meidän pelastus moneen muuhun nuorisoseuran taloon nähden on se, että talomme energiatehokkuus on huippuluokkaa.