fbpx

FM-44 suihkukoneen putoamispaikalle muistomerkki

Kauhavalla toimiva Lentosotakoulun Kilta on tehnyt 1.12.1974 Kortesjärven Ylikylään pudonneen Fouga Magister-suihkukoneen putoamispaikalle muistomerkin.

Muistomerkki paljastettiin 1.10.2024 klo 14. Tapahtuma alkoi kahden Hawk-harjoitushävittäjän ylilennolla.

Muistomerkillä Lentosotakoulun Killan puheenjohtaja Kari Janhunen toivotti vieraat tervetulleeksi paikalle. Rovasti Seppo Ruotsala puhui siitä, miksi elämään kuuluu myös kuolema ja miten pidetyn kurssitoverin muistoa on saapunut kunnioittamaan monikymmenpäinen joukko.

Rovastin puheen jälkeen veisattiin virsi 377 Sun haltuun rakas isäni.

Virren jälkeen kurssikaverit muistelivat lyhyesti oppilas Leväsen viimeistä lentoa. Kurssikaverit laskivat lopuksi seppeleen muistomerkille. Tapahtuman jälkeen vieraat siirtyivät Nuorisoseuralle, jossa vieraat kahvittelivat ja jatkoivat muistelua. Meitä nuorisoseuralla lämmitti erityisesti tieto, että oppilas Timo Leväsellä oli ollut taustaa harrastajatatterissa ja hän oli viihdyttänyt osaamisellaan kurssitovereita.

Muistomerkin paikalla tapahtuman oli tallentamassa Järvilakeuden kansalaisopiston Kyläkanava. Voit katsoa tapahtumatallenteen yllä olevalta videolta.

Miten löydän muistomerkille?

Lähin paikka jättää auto on Susivuorentieltä kääntyvän metsäautotien reitti. Kartassa on viitteellinen ohje kulkea metsäojan reunaa metsäautotieltä kohti pohjoista.

Toinen reitti kulkee yksityishenkilön pihan kautta. Käytä tätä reittiä harkiten. Lähde pihasta mäkeä alaspäin. Ojan jälkeen aukeaa pelto oikealle. Pellolla kulkiessa varo turhaan tallaamasta viljelystä ja kulje pellon reunaa. Pellon päästä muistomerkille on noin 50 metrin matka. Muistomerkki on kiinnitetty peltoaukean päässä olevaan kiveen.

ETRS-TM35FIN suomalainen tasokoordinaattijärjestelmän paikka

N: 7016944,565
E: 303611,757