fbpx

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura valtakunnallisen Digitukiverkoston jäseneksi

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura on liittynyt valtakunnallisen digitukiverkoston jäseneksi. Digitukiverkostoa hallinnoi Suomessa Digi- ja väestötietovirasto.

JAPO on rakentanut Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran alueelle nykyaikaisen valokuituverkoston, johon moni asukas on liittynyt. Pelkkä luotettava huippunopea nettiyhteys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki palvelut tulevat yhtä helposti saataville, kertoo Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio.

Kylässä oli aikoinaan esimerkiksi kahden pankin konttorit, mutta nykyään jokaisella on mahdollisuus saada pankkipalvelut omaan tietokoneeseen tai puhelimeen. Monia ihmisiä kuitenkin saattaa jännittää uusien palveluiden käyttöönotto.

– Me Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseurassa näemme, että digitaalisten palveluiden luonteva käyttö auttaa koko alueen elinvoimassa. Esimerkiksi Petteri Orpon hallituksen ohjelmassa puhutaan paljon digitaalisten palveluiden hyödyntämisestä. Yhtä tärkeää kun on toimivat palvelut, on se, että ihmiset löytää ne ja saa siitä hyödyn itselleen, Autio muistuttaa.

Nuorisoseuran perusajatus on kasvattaa hyviä ihmisiä ja kunnon kansalaisia. Nykymaailmassa korostetaan jatkuvaa oppimista, joten on luontevaa nuorisoseuran ottavan roolia myös tässä asiassa.

Digitukija – osaamismerkki
Digi- ja väestötietovirasto
Digitukija – Digitaidot
Digi- ja väestötietovirasto
Perusosaaja
Digi- ja väestötietovirasto
Digituki – Eettinen ohjeistus
Digi- ja väestötietovirasto
Digituki – Ohjaustaidot
Digi- ja väestötietovirasto
Digituki – Monikulttuuriset ohjaustaidot
Digi- ja väestötietovirasto

Digitukiverkoston jäsenenä Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura on sitoutunut digituen eettisen ohjeistuksen noudattamiseen.