fbpx

Miltä Kortesjärvi näytti 1970-luvulla?

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran säännöissä sanotaan aivan alkulehdillä: yhdistyksen tarkoituksena on vaalia monimuotoista suomalaista, sekä pohjalaista kulttuuria ja sivistystä.

Vaaliminen voi monesti tarkoittaa sitä, että valokuva tai muu pala yhteistä historiaamme arkistoidaan pois silmistä. Me Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuralla vaalimme kulttuuria pyrkien saattamaan sen mahdollisimman monen ihmisen saataville.

Olemme esimerkiksi pyytäneet ihmisiä tuomaan valokuvia seuralle skannattavaksi: näin alkuperäinen kuva säilyy omistajalla, mutta digitaalisuutta hyödyntäen se voidaan saattaa koko maailman silmiteltäväksi. Usein muun muassa sukututkimuksen sisältö saa enemmän persoonallista syvyyttä kun edesmenneestä sukulaisesta löytyy vaikkapa valokuva nuorisoseuraharrastuksen parista.

Alla oleva video on silloisen Järviseudun kansalaisopiston (nykyisen Järvilakeuden kansalaisopiston) tuotantoa 1970-luvun alusta. Filmi antaa loistavan tavan kurkistaa puolen vuosisadan taakse ihmisten eloon ja oloon.

Videossa ei alkuperäisessä muodossa ole ääniraitaa, mutta Kortesjärvi-seura suunnitelee videoon ääniraidan selventämään paikkoja ja videossa näkyviä henkilöitä.

Yksi herkullinen kohtaus videossa on kuvattu Rintalanmäellä Nuorisoseuran talon pihassa. Tunnistatko vielä tämän samaksi paikaksi?

Video on siirretty historian vaalimisen hengessä nuorisoseuran Youtube-kanavalle kaikkien saataville.

Vaali sinäkin paikallista!

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura on 120 vuoden historian aikana tarvinnut omat tekijänsä ja tukijansa. Liity nyt seuran jäseneksi ja mahdollistat ostaltasi, että työ elävän kulttuurin eteen jatkuu! Vuonna 2024 jäsenmaksu on vain 15 euroa vuodessa.