fbpx

Osallistu: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue valmistelee palveluverkkouudistusta

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on aloittanut valmistelut sote-asemien ja sote-toimipisteiden palveluverkon uudistamiseksi. Tavoitteena on varmistaa laadukkaat ja riittävät palvelut kaikille alueen asukkaille sekä tasapainottaa hyvinvointialueen talous. Muutokset ovat välttämättömiä, jotta palveluihin riittää ammattitaitoista henkilöstöä myös tulevaisuudessa, kun työssäkäyvien ikäluokkien määrä vähenee ja ikääntyneiden määrä kasvaa.

Palveluverkkouudistuksen myötä osa palveluista siirtyy sote-keskuksiin, mikä voi lisätä etäisyyttä kivijalkapalveluihin. Etäpalvelut ovat kuitenkin käytettävissä sijainnista riippumatta, ja hyvinvointialue tarjoaa digitukea niille, joilla ei ole tarvittavia digitaitoja tai -laitteita. Puhelinasiointi on myös mahdollista jatkossakin.

Alueen asukkailla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä suunnitelluista muutoksista vastaamalla kyselyyn verkkosivustolla hyvaep.fi/osallistu. Kysely on avoinna 3.9.2024 saakka, ja sen tulokset viedään aluevaltuuston käsittelyyn syksyllä 2024.

Lisätietoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta palveluverkko@hyvaep.fi. Kirjepostia voi lähettää osoitteella: Kirjaamo / Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, Hanneksenrinne 7, 60220 Seinäjoki.

Vastaa palveluverkkouudistusta koskevaan kyselyyn

Asukkailla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä sote-asemien ja sote-toimipisteiden palveluverkkoon ja palvelutarjontaan suunnitelluista muutoksista vastaamalla verkkokyselyyn. Kysely on avoinna 3.9.2024 saakka.

Huomaa!

Lue lisää kyselystä ja tutustu taustamateriaaleihin painamalla tästä!