fbpx

Riemurahat – ensimmäinen lukuharjoitus lauantaina 2.3. klo 13

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran juhlavuoden näytelmä Riemurahat saa ensi-iltansa lauantaina 21.9.2024. Tasan tarkkaa 204 päivää ennen ensi-iltaa kokoonnutaan kuitenkin lukuharjoitukseen nuorisoseurantalon kahvioon.

Mutta mikä oikein on lukuharjoitus?

Lukuharjoitusta voi kutsua näytelmän lähtölaukaukseksi. Normaalisti lukuharjoitus on ensimmäinen roolitettu harjoitus, mutta nyt ne, jotka ovat kiinnostuneita tekemään Riemurahat-näytelmää ovat tervetulleita nuorisoseuran talolle. Roolitusta ei ole vielä tehty.

Lukuharjoituksessa työryhmä tapaa ensimmäistä kertaa toisensa. Osa ilmoittaa olevansa kiinnostunut esimerkiksi puvustamaan näytelmää kun taas osaa kiinnostaa osallistua lavastusryhmän työhön. Jännittävin osuus on kun alkaa varsinainen lukuharjoitus. Ohjaaja Eija-Irmeli Lahti kertoo hieman näytelmästä ja omasta tavastaan ohjata harrastajaryhmää.

Lukuharjoituksessa siis luetaan näytelmän käsikirjoitusta. Työryhmä pääsee näin sukeltamaan esityksen sananvaihtoon. Ulkoa tekstiä ei tietenkään tarvitse osata. Lukuharjoituksessa tekstiä luetutetaan eri näyttelijöillä, jotta ohjaajalle hahmottuu, millaisen työryhmän kanssa pääsee tekstiä valmistamaan valmiiksi esitykseksi.

Lopuksi kun kaikki ovat niin sanotusti samalla sivulla Riemurahojen tarinan kanssa jutustellaan yhdessä, millaisia ajatuksia luettu ja kuunneltu teksti herätti.

Näytelmän roolituksesta vastaa aina ohjaaja.

Tule mukaan viihdyttämään yleisöä!

Onko sinulta aiempaa kokemusta harrastajateatterista vai oletko vasta saanut teatterikärpäsen pureman? Hyvä! Meillä on kyllä tekemistä! Tule mukaan!