fbpx

Joonas Autio Suomen Nuorisoseurojen varapuheenjohtajaksi

Oulussa sunnuntaina 28.1. kokoontunut Suomen nuorisoseurojen hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan hallituksen varapuheenjohtajiksi Hollolan nuorisoseuran Hannu Harmaalan ja Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuran Joonas Aution. Puheenjohtajana jatkaa toista kauttaan Elina Weckström Klaukkalan nuorisoseurasta.

Autio kertoo olevansa innoissaan uudesta tehtävästään ja haluavansa edistää nuorisoseurojen monipuolista kulttuurista harrastustoimintaa koko maassa.

– Nuorisoseurat ovat tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa. Haluan osaltani olla mukana kehittämässä myös valtakunnallisesti nuorisoseurojen toimintaa niin, että se vastaa nykyajan haasteisiin ja tarpeisiin. Nuorisoseurat tarjoavat lapsille ja nuorille mahdollisuuksia harrastaa, oppia, vaikuttaa ja kokea tekemisen riemua, Autio sanoo.

Autio pitää tärkeänä, että vaikka Etelä-Pohjanmaalta ja Kauhavalta hallituksessa on hänen lisäkseen Ylihärmän Nuorisoseuran Maaria Koivula-Talkkari, keskitytään valtakunnan tekemisessä yhteiseen hyvään.

– Nuorisoseuroissa noin 40 000 harrastajaa pääsee nauttimaan kulttuurisesta harrastustoiminnasta 650 nuorisoseurassa ja 600 seurantalossa ympäri Suomen. Viikottain nuorisoseurat keräävät laadukkaan kulttuurin pariin 20 000 harrastajaa ja tapahtumissa käy vuosittain yli 500 000 vierailijaa. Vaikka jokainen tietenkin harrastaa omassa nuorisoseurassa, on tärkeä ymmärtää olevansa mukana valtakunnallisessa toiminnassa, Autio muistuttaa.