fbpx

Varjoteatteri ja improvisaatio yhdistivät Eurooppaa Ylikylässä

Kun tapahtuma alkaa Euroviisu-hengessä huudahduksella ”Good evening Europe!” ei luvassa ole muuta kuin naurua ja iloista yhdessä oloa.

Tilaisuudessa nähtiin Poco Loco-teatteriryhmän esitys Isoisä ja maailmankaikkeuden suurin nauris (Djed i najveća repa u svemiru). Esitys oli ensimmäinen nuorisoseuran historiassa, joka esitettiin kroatiaksi, mutta tekstitettiin kokonaan suomeksi.

Varjoteatterin jälkeen esitettiin kolme sketsivideoa, jotka kertoivat muun muassa kielimuurista.

Illan juontajat Teemu Kettula ja Laura Kivimäki villitsivät salissa ollutta yleisöä osallistumaan improvisaatiotehtäviin. Juonnot olivat sekä suomeksi, että englanniksi.

Ennen iltamia Dragana Alfirević ja Dejan Srhoj Nomad Dance Academysta Sloveniasta järjestivät seuran salissa harjoituksen liikeilmaisusta harrastajanäyttelijöille.

Samoin ennen iltamia ja iltamien jälkeen kahviossa oli mahdollista tutustua suomalaiseen ruokakulttuuriin. Kansainvälisille vieraille oli tarjolla muun muassa lähellä kasvatetusta luomunaudasta tehtyä jauhelihakeittoa. Kasvisvaihtoehdossa nauta oli korvattu paikallisella Härkkiksellä. Myös kotikalja oli vieraiden mieleen ruisleipää unohtamatta!

Kansainvälinen viikonloppu oli Erasmus+ -hankkeiden toimintaa jota paikallisesti hallinnoi Järvilakeuden kansalaisopisto. Opiston kumppaneita hankkeessa on Kroatiasta, Sloveniasta ja Lapissa toimivasta Revontuli-Opistosta.

Tapahtuman järjestelyissä oli mukana Kauhavan kaupunki.