fbpx

Ylikylän Nuorisoseura ensimmäisenä kauhavalaisena AITA/IATA:n harrastajateatterikartalle

AITA/IATA eli International Amateur Theatre Association (kansainvälinen harrastajateatterijärjestö) on nostanut Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran omalle kartalleen, josta löytyy maailman harrastajateatterit. Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura ja Seinäjoella toimiva FeminaTeatteri ovat ainoat eteläpohjalaiset harrastajateatterit kartalla.

-Kansainvälinen huomio ei tarkoita, että tässä ruvetaan tekemään esityksiä englanniksi, mutta tämä alleviivaa sitä, miten harrastajateatteri ei katso kylä- , kunta- tai edes valtioiden rajoja, kertoo Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio.

-Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen Nuorisoseurat järjestöön, joka mahdollistaa suoran jäsenyyden Suomen harrastajatetteriliitton. Suomen Harrastajateatteriliitto on taas jäsenenä Kansainvälinen harrastajateatterijärjestössä, joten sinällään tämä on selvää jatkumoa meidän verkostomaiselle tekemiselle, Autio jatkaa.

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuralla kansainväliseen tunnelmaan pääsee seuraavan kerran huhtikuussa kun talolla järjestetään kansainväliset iltamat.

AITA/IATA:n kartta löytyy heidän sivultaan täältä.