fbpx

Lana Turnerin legendaarinen yöasu ensi kertaa esillä Ylikylässä!

Lana Turner – Ylikylän Nuorisoseuran näyttelyn tähti

Tiesitkö, että Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran puvustossa on Hollywoodin glamouria: itse Lana Turnerin käyttämän yöasu?. Tämä harvinainen ja arvokas esine on lahjoitettu pysyväissäilytykseen nuorisoseuramme kokoelmiin.

Yöasu on ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä tiistaina 25. kesäkuuta yhteislauluillassamme, joka järjestetään nuorisoseuran tiloissa. Tulethan paikalle ihailemaan tätä glamourin aikakauden ikonia ja nauttimaan musiikista sekä seurasta.

Kuka oli tämä glamourin ruumiillistuma? Lana Turner, oikealta nimeltään Julia Jean Turner (8. helmikuuta 1921 – 29. kesäkuuta 1995), oli yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten rooleistaan 1940- ja 1950-lukujen Hollywoodin elokuvissa.

Turnerin ura alkoi, kun hänet löydettiin sattumalta vain 16-vuotiaana. Hän allekirjoitti sopimuksen Warner Brosin kanssa ja siirtyi pian Metro-Goldwyn-Mayerille (MGM), jossa hänestä tuli yksi studion suurimmista tähdistä. Hänen elokuvansa tuottivat MGM:lle miljardeja dollareita, ja hän oli yksi aikansa korkeimmin palkatuista näyttelijöistä.

Turner oli tunnettu paitsi näyttelijäntyöstään myös värikkäästä henkilökohtaisesta elämästään, johon kuului seitsemän avioliittoa ja useita korkean profiilin romansseja. Hän oli myös otsikoissa, kun hänen tyttärensä Cheryl Crane puukotti Turnerin rakastajaa Johnny Stompanatoa, joka kuoli tapahtumapaikalla.

Lana Turnerin muistoa kunnioittaen nuorisoseura esittelee hänen yöasunsa yhteislauluillassa 25. kesäkuuta. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Hollywoodin glamouria keskellä Rintalanmäkeä. Samalla viikolla tulee kuluneeksi 29 vuotta Lana Turnerin kuolemasta.

Näyttely osana yhteislauluiltaa

Lana Turnerin ei tarvitse olla ainoa syy saapua 25.6. nuorisoseuralle. Samana iltana järjestetään Kaikki laulaa Kauhavalla-yhteislauluilta.

“Ennemmin kadottaisin korvakoruni kuin olisin meikittä!”

Lana Turnerin korvakorun kohtalo ei tarvitse olla sinun korujen kohtalo. Kadonneen korvakorun tilalle voisi kokonaan myös uudet korvakorut.
Kultatähti tukee Lana Turner-näyttelyn toteutumista.