fbpx

Kauhavan seurakunta yhteistyöhön Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran kanssa

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura on tällä vuosikymmenellä keskittynyt näytelmissään yleisötyöhön ja näytelmän saavutettavuuteen. Tätä kaavaa jatkaa yhteistyö Kauhavan seurakunnan kanssa.

Viisi naista kappelissa-näytelmän keskiössä on viiden naisen lisäksi heitä yhdistävä mies: Kalervo. Katsojat eivät kuitenkaan Kalervoa. Kalervo on kuollut oman käden kautta.

Vaikka näytelmän tyylilaji on komedia, koskettaa itsemurha meistä välillisesti lukuisia ihmisiä. Suomessa tehdään noin 800 itsemurhaa joka vuosi. Vaikka lukumäärä on tullut alaspäin vuosien saatossa, on jokainen itsemurha liikaa. Monelle läheiselle jää kysymyksiä vailla vastauksia: mikä sai rakkaan läheiseni tekemään näin epätoivoisen teon? Olisinko minä voinut jotenkin auttaa?

Kauhavan seurakunnassa diakoniatyö on keskeinen palvelutyö. Seurakunnassa työskentelee viisi diakoniatyöntekijää, jotka ovat käytettävissä, kun elämässä tulee eteen vaikeuksia kuten talousvaikeuksia, sairautta, surua tai huolia. He tarjoavat kuuntelua, sielunhoitoa ja etsivät ratkaisuja yhdessä palvelun tarvitsijan kanssa. Diakoniatyöntekijät järjestävät myös ryhmätoimintaa ja mahdollistavat vapaaehtoistyöhön osallistumisen.

Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura haluaa tehdä Viisi naista kappelissa-näytelmän avulla entistä näkyvämmäksi. Kauhavan seurakunnan diakoniatyö näkyy syksyn näytelmän yleisötyön sisällöissä eri muodoissa. Näistä tiedotetaan myöhemmin ennen esityskauden alkua.


Mitä diakoniatyö on?

Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen mielipidesivuilla on kesän aikana puhuttu siitä, mikä on hyvinvointialueen ja diakoniatyön vastuut läheistemme huolehtimisessa. Lue Kauhavan seurakunnan diakoni Marita Kunnarin mielipidekirjoitus Ilkka-Pohjalaisesta